Hip – Hop Osijek je udruga u Osijeku. Udruga u Osijeku utemeljena je 30. kolovoza 2013. godine s ciljem promoviranja, razvitka i unapređenja edukativnih, kreativnih, socijalnih, urbanih i kulturno-umjetničkih aktivnosti vezanih uz Hip-Hop kulturu i urbane umjetnosti u svim njihovim oblicima za sve građane i pravne osobe u Hrvatskoj, Europi i ostatku svijeta.

Aktivnost udruge Hip – Hop Osijek uključuje promociju hip hop glazbe, plesa te umjetnosti kao što su grafiti. Hip – Hop udruga u Osijeku organizira razna događanja u Osijeku i cijeloj regiji. Jedna od njihovih zanimljivih i atraktivnih aktivnosti je ocrtavanje tramvaja grafitima. U svojih nešto više od 5 godina postojanja udruga i njeni članovi su uspješno surađivali s mnogim institucijama iz Grada Osijeka i okolice ( GISKO, MLU, HNK Osijek, GPP, Filozofski fakultet Osijek, Akademija za umjetnost i kulturu), te organizirali i sudjelovali u velikom broju humanitarnih akcija, radionica, događaja i projekata kao što su Pannonian Challenge, Urban Fest Osijek, Rap Skillz, The Message, Euro Show Dance Challenge… Zahvaljujući radu udruge Hip – Hop Osijek i njenom internacionalnom djelovanju, promoviranju i partnerstvu s mnogim organizacijama koje se nalaze izvan našeg grada i države za Osijek su čula mnoga dobro poznata i cijenjena imena iz svijeta Hip-Hop-a i ostalih subkultura, a neke smo uspjeli i dovesti u naš grad i uživo od njih učiti i pričati s njima.

Udruga u Osijeku poziva sve zainteresirane da im se javite ako želite surađivati s njima ili postati članovi i pridružiti im se u njihovom daljnjem radu te naučiti i sudjelovati u novim i zabavnim stvarima te im tako pomoći da još više napreduju kao udruga i organizacija. Nalaze se na adresi Umaška 13, Osijek. Za sve ostale informacije možete poslati e-mail na armando[email protected] Radno vrijeme udruge je 0 -24.